Gastronomie má tu krásnou vlastnost, že nás vmžiku dokáže chutí i vůní přenést tisíce kilometrů daleko - a to se v této době obzvláště hodí. Dnes vás chceme inspirovat k výletu do Itálie. S naší pomocí nebudete potřebovat ani letenky, ani kufry, ani zbytečné hory nádobí.
Zkrátka bez práce Itálie!
Tradiční italský recept z Imoly v regionu Emilia-Romagna. Čerstvé těstoviny s masovým ragú, rajčaty a kořenovou zeleninou milují dospělí i děti a jedná o jediné tagliatelle v kombinaci s masem, které v nabídce máme.

Čerstvé tagliatelle arrabbiata
Čerstvé těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku a chilli, která pochází z italské oblasti Lazio kolem Říma. Omáčka je lehce pikantní, ale příjemně ji tlumí sladká rajčata a dohromady tvoří i přes svou jednoduchost hotový chuťový koncert.

Čerstvé tagliatelle s hříbkovou omáčkou s černými lanýži a parmazánem
I těstoviny mohou být luxusní záležitostí - obzvláště když jsou smíchané s krémovou omáčkou s lesními houbami, liškami a lanýži. Jde o tradiční recept z oblasti Piemontu a my jej doporučujeme servírovat s některým z našich kvalitních vín.

Čerstvé tagliatelle s rukolovo-bazalkovým pestem
Čerstvé těstoviny jako z Ligurie smíchané s bazalkou a rukolou na janovský způsob. Italská klasika, která se nikdy neomrzí.
